03 juni 2019

Feest van Ontmoeting

In het weekend van de Hoornse Stadsfeesten was er de laatste jaren een gezamenlijke openluchtviering op de Roode Steen.
Afgelopen jaar werd in die viering de toespraak gehouden door de burgemeester van Hoorn, dhr. Jan Nieuwenburg. U kunt hier een fragment uit zijn toespraak terugluisteren.

In 2020 is het tijd voor verandering. De zondagmorgendienst vervalt.
Er zal een Feest van Ontmoeting zijn op de Roode Steen, op zaterdag 15 juni van 10.30 tot 12.30 uur.

Van de Grote Oost, Grote Noord en het West, van (bijna) alle windrichtingen komen optochten van religieuze muziek, – denk aan bv de band van het Leger des Heils, de né en de saz uit de moslimtraditie, trommels, – naar de Rode Steen. Een prachtig symbool van veelkleurigheid! Net als het mozaïek dat kleurig is, omdat alle steentjes zichzelf blijven. Daar aangekomen wordt het lied ‘Ken je mij? gezongen op het podium: het feest van ontmoeting en kleur is geopend. Wie ben jij? En wie is jouw God?

Daarna kunnen we genieten van liederen en muziek uit de soefitraditie, een derwisj-danser uit Syrië die ons meeneemt in zijn vervoering, zijn we getuige en worden we uitgenodigd mee te gaan in het Hindoeïstische zingen van dé oerklank, en de stilte te voelen… is er interactie met de aanwezigen door een prikkelende vraag, zijn er hapjes te proeven, horen we een christelijk jubellied dat iedereen mee kan zingen, is er beweging om ons heen van dansers met djembé’s en mogen we méé doen, en nog meer!
Heel graag willen we een Joodse bijdrage, dat gaat ons vast ook nog lukken.
Kortom een veelkleurig feest van ontmoeting en verrassing, dat in wording is. Het is nú al feest, in alle voorbereiding.

ds Tineke van Lente-Griffioen

Extra https://www.pknhoornzwaagblokker.nl/activiteit/feest-van-ontmoeting/
Terug

29 augustus 2019

Oecumenische ontmoetingsdag: Kijken over muren heen.
Kennismaking met het leven van en de hulp aan (ex-)gedetineerden in Noord-Holland
Vrijdag 11 oktober 2019
11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur te Westzaan.

Lees verder
20 juni 2019

24 mei 2019 organiseerde het Oecumenisch Platform Noord-Holland –sinds haar bestaan- haar eerste werkbezoek in Egmond aan Zee

Lees verder
03 juni 2019

In het weekend van de Hoornse Stadsfeesten was er de laatste jaren een gezamenlijke openluchtviering op de Roode Steen.
Afgelopen jaar werd in die viering de toespraak gehouden door de burgemeester van Hoorn, dhr. Jan Nieuwenburg. U kunt hier een fragment uit zijn toespraak terugluisteren.

Lees verder
https://www.pknhoornzwaagblokker.nl/activiteit/feest-van-ontmoeting/
03 mei 2019

Ds. Gert Landman, voorzitter van de Projectgroep Vieren van de landelijke Raad van Kerken, geeft alvast zijn antwoord op de vraag: Wat maakt een viering 'oecumenisch'?

Lees zijn bijdrage en meldt u via info@oecumenischplatformnh.nl aan voor de het Werkbezoek de Egmonden op vrijdag 24 mei 2019.

Programma: zie agenda. 

 

Lees verder
28 maart 2019

Met ingang van mei 2019 is OSMA samen met lokale kerken en organisaties op zoek naar een enthousiaste, initiatiefrijke en ondernemende projectcoördinator voor het opzetten en uitvoeren van het project AFriend4AFriend in Amstelveen/Aalsmeer.

Het gaat om tijdelijke functie voor gemiddeld 16 uur per week tot 1 september 2020.

 

Lees verder
28 maart 2019

Met ingang van mei 2019 is OSMA op zoek naar een enthousiaste, initiatiefrijke en ondernemende projectcoördinator voor het opzetten en uitvoeren van het project AFriend4AFriend Haarlemmermeer. Het project is een maatjesproject voor jonge statushouders.

Het gaat om een tijdelijke functie voor gemiddeld 16 uur per week tot 1 september 2020.

Lees verder
06 november 2018

Gelegenheid om nieuwe inspiratie op te doen en elkaar te ontmoeten.

 

Lees verder
06 november 2018

De Diaconale Stichting Gevangenzorg De Sluis verzorgt tal van vrijwilligerswerkzaamheden in het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ). Het aantal gedetineerden bedraag inmiddels 'zo'n 1000 personen.

Stichting De Sluis heeft niet alleen vrijwilligers nodig, maar ook geld om haar werk te kunnen doen. Zij vraagt daarom om aandacht te besteden aan dit werk voor gedetineerden.

 

Lees verder
27 augustus 2018

Beelden van de kerkdienst ter afsluiting van de festiviteiten in Amsterdam.

Lees verder
27 augustus 2018

Op tweede Pinksterdag is met een viering stilgestaan bij het vijftig jarig jubileum van de Raad van Kerken in Nederland. De viering vond plaats in de Sint Joriskerk in Amersfoort. Het thema van de viering was ‘De Geest waait’.

Ds. Wielie Elhorst, predikant te Bussum en predikant met bijzondere opdracht voor de LHBT-gemeenschap. Wielie Elhorst is projectmanager LCC Plus Projecten, de alliantie van christelijke LHBT-organisaties. Hij was bij de viering aanwezig en kijkt vanuit zijn eigen geschiedenis terug op de betekenis van de oecumene.

In de bijlage is zijn terugblik te vinden en het programma van de viering.

50 jaar raad van kerken Artikel Wielie (1)

Programma 50 jaar raad van kerken Nederland 210518

28 februari 2018

OSMA zoekt meedenkers over nieuwe diaconale initiatieven in Noord-Holland.

Lees verder

Abonneer u op de laatste nieuws items